Blogger Layouts

Followers

Wednesday, 31 August 2011

Love

This the song that became our love song.. just 4 u my beloved one.. hehe..

Take My Heart

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear

To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return



thats all... thanxs 4 reading with singing.. hehehe..

Thursday, 25 August 2011

Kisah Awan Jatuh 2...

Aku hampir-hampir terlupa pasal membe aku sowang nih.. Die teringin sangat nak tengok video awan jatuh.. Sebelum nih aku ada bagi korang tengok gambar awan jatuh klik kat sini kan kan kann.. So, kat sini baru aku uploadkan video nih setelah hampir sebulan kejadian nih jadi.. tengok-tengok lar wanie yer..:)


video
Ajaib kan??

Jawapan Tentang Perkahwinan..

Kenapa lambat?
-Kerana ALLAH tahu masa yang terbaik untukku..

Dah berpunya?
-Ya.. Kerana setiap orang telah ditentukan jodoh masing-masing..

Siapa?
-Nanti ALLAH akan perkenalkan kepadaku..

Bila?
-Bila kami dah dipertemukan nanti.. InsyaALLAH nanti jemput datang ke walimatul urus yer..


P/S : Jangan asyik bertanya bila orang tu nak kahwin.. Kerana semua rahsia dia terletak ditangan  ALLAH.. Sampai masanya ALLAH sendiri akan membongkarnya..


Dialah LELAKI Itu..

Aku tidak mencari seorang lelaki untuk dijadikan kekasih, tetapi aku mencari seorang teman pendamping hidupku hingga ke akhir hayatku. Seorang yang boleh mengingatkan aku kiranya aku terlupa, dan yang paling penting lelaki yang amat aku percayai untuk mendidik anak-anakku kelak dan generasi yang akan lahir daripada keluarga kami nanti. Untuk itu, sejak di bangku sekolah lagi aku telah letakkan beberapa syarat bagi seorang lelaki untuk hadir dalam hidupku dan dialah orangnya..


Kredit to ZAMIR KASYAH..


Pemuda yang memartabatkan indie di kolej aku (KMPP)..

Membe Aku | Pak Cik Faka Tanjung

Ni pun classmate aku taun lepas.. Satu perkataan jer yang aku boleh huraikan tentang abang Faka kita nih.. BUAS! hahahaha.. Sori Faka.. Sebuas-buas die pun, ada bakat terpendam beb.. Minat & pandai dalam bidang klik-klik nih (tangkap gambar la der).. Jom kita tengok Abang Hensem kita nih dari zaman muda sampai la sekarang tua setahun dua dah)..:P


Setia beb.. Bini dah mati pun simpan tengkorak wat bantal busuk malam-malam..:P

 Hai abang hensem..










 Muka anak beranak sama kan kan kann..

Alamak.. Aang hensem ter-excident la plak..

Kat sini aku sertakan jugak hasil-hasil kerjatangan Faka Serizawa nih.. Lau nak amek die keja ngan korang pun boleh, kat sini aku sertakan link nak ke fesbuk Abang Faka nih.. (p/s : tapi tunggu die habis matrik dulu lah yer..)









 :D

Wednesday, 24 August 2011

Membe Aku | Pak Cik Faka Fipi

Membe Aku | Mak Cik NOOR FAEZA

so, kali nih aku nak create post pasal membe aku sowang nih plak.. Noor Faeza binti ape ntah aku pon da lupa.. Dia nih kawan baek aku since kitorang classmate taun lepas.. Die punye la tanak tag gambar kat aku takot aku cakap bukan-bukan sal die, so aku pun terpaksa lar mencuri-c uri download di bulan puasa nih.. Sori pejah! :P Muke cantik and still available.. Tak tahu la single ke tak.. Tapi lau ada yang nak cucuk-cucuk tuh, komen lah yer..:P

Oitt.. nih bukan pejah tau (nama manja).. bawah lagi..

Rajin betol study kawan akuh sowang nih.. Hukk3..

 Reti ker potong sayur tuh? Ke nak potong jari.. hak3..

 Ir Noor Faeza yang pakai lab coat doktor.. pelik-pelik.. ishk..


 Comey-comey..:P






 Ehh eh.. Terselit plak cikbut kat sini.. Ni kucing aku daa.. Hahaahah..



Best friend forever..:D

Peringatan dari saya..:)



awak !
saya ada sekeping hati ♥
Sebelum awak ambil hati saya ini
awak kena janji dengan saya dlu..
awak jaga lah dan peliharalah elok2 ya !!

andai kata awak sudah tidak mampu tok 
memeliharanya,


pulangkanlah kembali kepada saya seperti rupanya yang sedia kala,

janganlah awak serahkannya dengan kesan calar & luka yang dalam,

nanti sukar untuk sembuh & perlukan masa tok diubati 

jika awak tak mampu nak kotakan janji ini,
janganlah sesekali terdetik untuk awak memiliki hati 
saya yang suci ini ~♥






 Jadilah separti binatang.. Setia pada cintanya..

 :)

START ACTING LIKE A MUSLIM


★  Don't say HELLO ♥ Say ASSALAMUALAIKUM..

★ Don't say THANKS ♥ Say JAZAK ALLAH KHAIRAN..

★ Don't say TAKE CARE, BYE ♥ Say FII AMANLAH..
★ Don't say GREAT ♥ Say MASHA'ALLAH..
★ Don't say OK ♥ Say INSYA'ALLAH..

★ Don't say I'M FINE ♥ Say ALLHAMDULILLAH..

★Don't say WOW! ♥ Say SUBHANALLAH.. ♥ :)





Terima Kasih Ayah..

Mungkin ibu lebih kerap menelefon untuk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayah lah yg mengingatkan ibu untuk menelefon kita? 

Semasa kecil, ibu lah yang lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yang letih ayahlah slalu menanyakan apa yang kita lakukan seharian ?


 Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jangan minum ais!". Tapi tahukah kamu bahawa ayah sebenarnya sangat risau.?? 


Ketika kita remaja, kita meminta izin untuk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? 


Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga. Saat kita sudah boleh di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kepercayaannya...Maka ayah lah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau.. 


Setelah kita dewasa,ayah telah mghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar.. Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.tanpa menolak, beliau memenuhinya..


Saat kamu berjaya..Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga.. 


Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..


Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas plamin bersama pasangan..ayahpun tersenyum bahagia.. Tanpa kita tahu, bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis? Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan diapun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dengan baik.. Bahagiakan lah putra putri kecilku yang manis bersama pasangannya".. 


Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk.. Dengan rambut  memutih dan badan yang tak lagi kuat untuk menjaga kita..


Hargailah bapa anda selagi dia masih ada..





Noin sayang ayah sangat-sangat.. Terima Kasih ayah..:)

Liger VS Tigon

Dua tiga hari lepas buah hati aku selalu panggil aku liger.. Aku pun heran.. Mulanya aku ingatkan nama manja ker apa? Then tadi die suruh aku search kat Mr Google ape tuh liger.. Then I've found the answer.. Hehehe.. comey sangat.. Sebenarnye liger dan tigon tuh benda yang sama.. Hybridization (kacuk) singa dengan harimau.. Cuma tigon kecik sikit dari liger.. Jom tengok liger @ tigon yang jinak dengan manusia nih..:)















Camel-comel kan? :D